Ανοσοποιητικό σύστημα, αντισώματα και αιθέρια έλαια

Τι είναι το ανοσοποιητικό σύστημα;

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η αυτοάμυνά μας απέναντι σε εκατομμύρια μικροοργανισμών που προσπαθούν διαρκώς να εισβάλλουν και να κατακτήσουν το σώμα μας. Εξειδικευμένα αιμοκύτταρα από κοινού με το λεμφικό σύστημα  αποτελούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Κάποιες από τις άμυνες του οργανισμού δεν είναι συγκεκριμένες και μας προστατεύουν από τα επιβλαβή μικρόβια, ενώ άλλες άμυνες έχουν στόχο συγκεκριμένους εισβολείς.

Οι μικροοργανισμοί ή τα μικρόβια που προσπαθούν να μας κυριεύσουν μπορεί να είναι ιοί, παράσιτα, βακτήρια ή μύκητες. Δεν είναι όλοι απειλητικοί. Πολλοί απ’ αυτούς είναι ευεργετικοί στο εξωτερικό μας περιβάλλον και άλλοι διαβιούν ειρηνικά  μέσα στο σώμα μας,

Για παράδειγμα, οι διαφορετικές μορφές χλωρίδας στο πεπτικό μας σύστημα παίζουν ενεργό ρόλο στη διατήρηση της καλής λειτουργίας της πέψης.

Όταν αυτοί οι μικροοργανισμοί καταστραφούν -για παράδειγμα, με τη λήψη αντιβιοτικών συστήνεται να τρώτε ζωντανό γιαούρτι για να τους αντικαταστήσετε.

Τι συμβαίνει όταν ένας οργανισμός εισέρχεται στο σώμα;

Σε αυτή την περίπτωση το σώμα αντιδρά για να απαντήσει στον εισβολέα. Τα φαγοκύτταρα εντοπίζουν τον ξένο σώμα και προσπαθούν να το σκοτώσουν, ενώ το ίδιο το κύτταρο καταστρέφεται από αυτή τη διαδικασία.

Τα λεμφοκύτταρα κατασκευάζουν αντιβιοτικά, αυτή είναι η απάντησή τους στην είσοδο των μικροβίων! Αυτά παραμένουν στο αίμα και όταν το ίδιο μικρόβιο θελήσει να εισβάλει ξανά, τα αντισώματα που υπάρχουν ήδη, το αποτρέπουν.

Εάν υπάρχουν επαρκή αντισώματα για να εμποδιστούν κάποια συμπτώματα, λέγεται ότι έχετε ανοσία. Τα κύτταρα Τ και τα επινεφρίδια παίζουν και αυτά ρόλο στην άμυνα του οργανισμού.

Αιθέρια έλαια

Πολύτιμη είναι η δράση των αιθέριων ελαίων που τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και έχουν αντιμικροβιακή δράση, ανάλογα με την περίπτωση. Μασάζ, εισπνοές και κομπρέσες δυναμώνουν τις φυσικές άμυνες του σώματος.

Ανάμεσά τους συναντάμε το τεϊόδεντρο, τη λεβάντα, τον ευκάλυπτο, το περγαμόντο που καταπολεμούν και τα μικρόβια!

Κλείστε Ραντεβού

Σας περιμένουμε για να δούμε από κοντά τις ανάγκες σας!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ