Ο κύκλος ζωής των ραγάδων!

Πως εμφανίζονται οι ραγάδες στην εγκυμοσύνη και πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε;Οι ραγάδες απασχολούν περισσότερο από το το 90% των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το δέρμα δεν έχει αρκετό διάστημα για να προσαρμοστεί, καθώς η δύναμη που ασκείται στο δέρμα ξεπερνά τα όρια της ελαστικότητας με αποτέλεσμα την εμφάνιση ουλών των γνωστών ραγάδων.

Κυρίως εμφανίζονται στην κοιλιακή χώρα (ιδιαίτερα κοντά στον ομφαλό),στο στήθος, στην πλάτη, στους μηρούς, στα ισχία, και τους γλουτούς.

Στην αρχή είναι κόκκινες προς μοβ και έχουν έντονη απόχρωση. Σε μεταγενέστερα στάδια, γίνονται λευκές.

Τι μπορείτε να κάνετε

Οι ειδικές κρέμες βοηθούν ελάχιστα και η πραγματική πρόληψη είναι τεχνικά αδύνατη για κάθε μητέρα. Εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό με ραγάδες, πραγματικά η «μάχη» για την πρόληψη τους είναι άνιση.

Διάφορες συνταγές που περιλαμβάνουν συχνό μασάζ και χρησιμοποιούν διάφορα ενυδατικά συστατικά, βοηθούν το δέρμα αλλά όχι τόσο όσο έχει ανάγκη.

Μείνετε μακριά από κρέμες που περιέχουν μέσα βιταμίνη Α, που έχει μεν κάποια αποτελεσματικότητα, αλλά είναι ισχυρότατο τερατογόνο και μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην υγεία του εμβρύου.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να προσέχετε τη διατροφή σας, να μην τρώτε για 2 και να ακολουθήσετε τις διατροφικές οδηγίες που θα σας υπαγορεύσει ο γυναικολόγος σας.

Προσπαθήστε να κρατήσετε την αύξηση του βάρους σας χαμηλή και σταδιακή, προκειμένου το δέρμα σας να προλαβαίνει να προσαρμόζεται.

Κάνετε γυμναστική, εάν κάνατε πάντα και εάν το συστήνει ο γιατρός σας. Αυτό θα σας βοηθήσει αργότερα, στην απώλεια κιλών.

 

Επισκεφτείτε το δερματολόγο σας!

Αν τελικά εμφανίσετε ραγάδες και δράσετε έγκαιρα, υπάρχει πιθανότητα να μειώσετε σημαντικά τη βλάβη, και να αντιστρέψετε την κατάσταση, ειδικά εάν οι ραγάδες είναι στο αρχικό στάδιο.

Ενημερωθείτε από το δερματολόγο σας για τις θεραπείες που βασίζονται στη διαδερμική διέγερση της παραγωγής του κολλαγόνου.

Δεν γίνεται καμιά έκχυση προϊόντος, απλά διεγείρεται το τραυματισμένο χόριο της ραγάδας και παράγει εκ νέου κολλαγόνο, για να γεμίσει σταδιακά, το δέρμα.

Κλείστε Ραντεβού

Σας περιμένουμε για να δούμε από κοντά τις ανάγκες σας!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ